Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, İstanbul’a indikten sonra Ankara’ya geçti. Esenboğa Havalimanı’nda coşkuyla karşılanan milli sporcular, Türkiye’ye atıcılıktaki ilk olimpiyat madalyasını kazandırmanın gururunu yaşadı.
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Yusuf Dikeç ile Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Şevval İlayda Tarhan, Ankara’ya geldi.
Yurda dönen milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Şimal Yılmaz, İstanbul’dan hava yoluyla Ankara’ya geçti.
“ÇOK GURURLUYUZ”
Gümüş madalya sahibi Şevval İlayda Tarhan’ı Esenboğa Havalimanı’nda ailesi, takım arkadaşı Yusuf Dikeç, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile Türkiye Atıcılık Federasyonu yetkilileri karşıladı.
Yusuf Dikeç ile olimpiyat tarihinde Türkiye’ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandıran Şevval İlayda Tarhan, yaptığı açıklamada, çok zor şartlardan geldiklerini belirterek, “Ortağımla birlikte Türkiye tarihine imza atmış olmaktan dolayı çok gururluyuz. Bunun için çok çalıştık, emekler verdik.” dedi.
“KESİNLİKLE HEDEFİMİZ 2028”
Şevval İlayda Tarhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
Bu kadar sevenimin olduğunu bilmiyordum. Şu an çok gururluyum. Orada bu mutluluğu yaşayamamıştık. Altını kaçırdığımız için çok daha hüzünlüydük. Kıl payı kaçırdığımız için içimiz çok buruktu. Kesinlikle hedefimiz 2028 ve daha sonrası.
Mersin’deki atıcılık tesisine Yusuf Dikeç ve kendi isminin verildiğinin hatırlatılması üzerine milli sporcu, şunları dile getirdi:
Sayın Bakanımız sağ olsun bizleri onore etmek için Mersin’deki atıcılık poligonuna isimlerimizi verdi. Çok mutlu ve gururluyuz. Bizim için bu tarz şeyler madalyadan çok daha kıymetli. Onore edilmiş olmak, başarımızın takdir görüyor olması her şeyden çok daha kıymetli. Madalyayı beni destekleyen ailem, canım antrenörlerim ve bir de canım ortağıma (Yusuf Dikeç) armağan ediyorum. Kendisi benim canım, iyi ki geldi, kendisine teşekkür ediyorum.
2028’DE ALTIN MADALYA HEDEFİ
Yusuf Dikeç, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
İlayda’ya söyledim; ben beşinci olimpiyatta bu madalyayı yakalayabildim. İlayda’nın ilk olimpiyatı. İlayda gibi bir ortağımız olduğu için mutluyuz
İki yıl beraber sürekli antrenman yaptık. Zaten sıkı çalışmamızın sonucunda finale rekor atarak girdik. Altın almayı çok istiyorduk ama nasip, şans diyelim. Brezilya’da Dünya Kupası’nda, bir ay önce Almanya’da birinci olduk. Gerçekten iyi hazırlandık. İnşallah 2028’de altın madalyayı alacağız.
DUPLANTİS AÇIKLAMASI
Paris 2024’te sırıkla atlamada rekor kırarak olimpiyat şampiyonu olan İsveçli Armand Duplantis’in “Yusuf Dikeç pozu” vermesine ilişkin milli sporcu, “Sonuçta dünyaya örnek olmak güzel bir duygu. İnşallah 2028’de altın madalya alarak daha çok örnek olacağız.” diye konuştu.
MUSK’I DAVET ETTİ
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Elon Musk’ı İstanbul’a davet eden Dikeç, “Sonuçta güzel ülkem Türkiyeme, dünyanın buluşma noktası İstanbul’a herkesi davet ediyoruz.” dedi.
Yusuf Dikeç, öte yandan “Robotla bir müsabaka olabilir mi?” sorusuna, “Onu bilmiyoruz. Onu Elon Musk’a sormak lazım.” yanıtını verdi.